Agenda


Of ik gek ben
zondag 4 september 2016 19:30 uur

Of ik gek ben


Met ‘Of ik gek ben’ is de eerste hoofdrol van Mike Weerts in een speelfilm een feit. Na het lezen van het boek van Michiel Stroink in 2012 was het voor Mike overduidelijk dat dit verhaal verfilmd moest worden. Vier jaar later werd zijn droom werkelijkheid. ‘Of ik gek ben’ kwam in juni uit. Frank Lammers tekende voor de regie. Graag laten we u van deze film genieten in het Openluchttheater. Om 19.30 uur begint de avond met een inleiding verzorgd door Mike zelf.
Het verhaal:  De succesvolle, jonge kunstenaar Benjamin is compleet de weg kwijt als hij in een tbs-kliniek belandt. Hij herinnert zich niets van een gewelddadig vergrijp waarvoor hij is veroordeeld. Het leven in de kliniek is absurd en meedogenloos, maar langzaam krijgt Benjamin weer grip op zichzelf en beseft hij wat voor oppervlakkige narcist hij was voordat hij in de kliniek belandde. Eenmaal vrij, doet het weerzien met zijn oude vrienden de grond onder hem opnieuw wegzinken en zet hij een groot vraagteken bij wat nu eigenlijk de waarheid is.

Entree:€ 8,-

bestel kaarten

Agnes B.
zondag 18 september 2016 20:00 uur

Agnes B.


Agnes B.
Het toneelstuk van Franz Xaver Kroetz begint als een sprookje. Een arm meisje (Agnes) ontmoet op een bal een rijke fabrikantenzoon, Albrecht. Zij worden verliefd en al snel treedt ze met hem in het huwelijk. Een ‘moetje’, want Agnes is zwanger. Al snel blijkt ze niet in een sprookje verzeild te zijn geraakt, maar in een keiharde werkelijkheid. Een werkelijkheid waarin tegenstellingen tussen arm en rijk zich scherp aftekenen. 
Gedreven door medelijden en mededogen groeit Agnes uit tot een voorvechtster voor gelijke rechten voor armen en onderdrukten. Maar willen die armen dat wel? En hoe reageren mensen die jarenlang onderdrukt zijn op het moment dat iemand hen hulp biedt? Een verhaal over tolerantie, egoïsme, tegenstellingen, afwijzing en liefde. Met een ontroerende en een rauwe kant. 
Schrijnende, maar ook vlammende scènes worden afgewisseld met muziek en zang.
 
Vorig jaar was Bluv te zien in ons Theater met Moeder Courage. Een bijzondere voorstelling die veel positieve reacties heeft opgeleverd. Ook dit stuk werk geregisseerd door Harold Schraven.
 
Regisseur Harold Schraven heeft een flink aantal behoorlijke producties op zijn naam staan. In regio Noord-Oost Brabant is hij bekend van onder andere Dorp aan de Rivier in Lith, Oorlogstuig in Best en Het Bosch Mysterie in ’s-Hertogenbosch. Bij veel verenigingen heeft hij spelers naar een hoog niveau getild. Hij was onder andere aangesloten bij De Speledonckers in Someren. Ons Eygen Landt in Best en de Kersouwe in Heeswijk-Dinther. Zijn voorstellingen staan bekend om de prachtige details in het volledige plaatje. Bij Stichting Bluv Theaterproducties is hij het vaste gezicht als regisseur en muzikaal leider. Ook tijdens de voorstellingen speelt hij, muzikaal gezien, een grote rol.
 
Entree: € 10,-
 
 
 
 

bestel kaarten

St. Maarten
vrijdag 11 november 2016 18:30 uur

St. Maarten

St. Maarten Viering Josefschool Overloon