Agenda


Moeder Courage
zaterdag 11 juli 2015 20:30 uur

Moeder Courage

Moeder Courage – Intens en bijzonder Openluchttheater

Moeder Courage – de Reprise. Wegens groot succes in 2014 is deze voorstelling, gespeeld door theatergroep Bluv,  op 11 juli 2015 te zien in het Openluchttheater Overloon. Een perfecte combinatie; een stuk dat de thematiek van mensen die zich in een oorlogssituatie staande proberen te houden in het jaar dat het 70 jaar geleden is dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. Nu op deze bijzondere locatie: het openluchttheater gelegen in de bossen van het Oorlogsmuseum Overloon.
 
Moeder Courage en haar kinderen speelt zich af tijdens de dertigjarige oorlog. Goede bedoelingen verzanden, en keren zich uiteindelijk tegen de personages. Het tumult van de oorlog en de onderlinge banden van de personages lenen zich uitstekend voor fraaie, dramatische en ontroerende scènes en muzikale intermezzo’s. Marketentster Anna Fierling, bijgenaamd Moeder Courage, trekt met een huifkar mee met een regiment. De wagen wordt getrokken door haar zoons Eilif en Schweizerkas en zijzelf zit op de bok met haar stomme dochter Katrien. Hoewel ze van haar kinderen houdt is ze een spijkerharde vrouw als het op zaken doen neerkomt. Voor haar betekent de oorlog geldelijk voordeel.
 
Het stuk wordt geregisseerd door Harold Schraven, bekend van onder andere Dorp aan de Rivier in Lith en Oorlogstuig in Best. Schraven: ‘Het is heel bijzonder dat we met dit stuk al zoveel mooie theaters hebben mogen bespelen. Hiermee vieren we onze eigen bevrijding. Nu gaan we spelen in het theater dat ligt in het park van het Oorlogsmuseum in Overloon.' 
Meer informatie over de voorstelling Moeder Courage, en over theatergroep Bluv, kunt u vinden op www.moedercourage.nl.

Entree € 10,-
 

bestel kaarten

De prinses op de Erwt
woensdag 22 juli 2015 14:30 uur

De prinses op de ErwtIn een land hier niet zo ver vandaan…… Zo begint dit sprookje. Er is een prins, die op zoek is naar een prinses om mee te trouwen . Maar hoe zeer hij ook zoekt, een geschikte prinses vindt hij niet. Ondertussen is het allerkleinste dorp van het land in rep en roer. De oogst is mislukt en er moet snel iets gebeuren anders raakt het eten op. Zal de prins zijn prinses vinden? Zal het dorp gered worden en wat gebeurt er met het meisje?
Hoe het afloopt is te zien in deze familievoorstelling van Toneelvereniging Mariahout!

Entree: € 6,50
Leeftijd: 4+

WINACTIE
Kom jij naar de voorstelling? Kom dan verkleed als prins of prinses en wie weet win jij wel een speciaal VIP-arrangement tijdens de voorstelling! 
Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van de leuke acties en laatste nieuwtjes.
facebook.com/openluchttheateroverloonbestel kaarten

WNF-Bamboe Club Zomertour
woensdag 29 juli 2015 14:30 uur

WNF-Bamboe Club ZomertourAgeeth de Haan gaat in 2015 op zomertour met de WNF-Bamboeclub, de club voor kleine natuurontdekkers van het Wereld Natuurfonds. Een beestachtig, gezellig en leerzaam optreden voor het hele gezin. Met afwisselend swingende, actieve maar ook rustige luisterliedjes over dieren groot en klein en hoe mooi ze zijn. Kom verkleed als je eigen favoriete dier en laat je schminken tot een echte chimpansee of het dier dat je die dag wilt zijn. Een gezellige, leerzame en muzikale middag voor het hele gezin!
 
Entree: € 7,-
Leeftijd: 2+

bestel kaarten

Circus Hoetchachov
woensdag 5 augustus 2015 14:30 uur

Circus HoetchachovPapa Krzystov presenteert vol trots zijn zoon Ivànovitch die over uitzonderlijke talenten beschikt. Als Ivànovitch zijn koppigheid achterwege zou laten en zijn kinderlijke klungeligheid zou overwinnen, dan zou hij een écht wel eens ‘de beste acrobaat van Rusland’ kunnen worden. In 2012 was circus Hoetchachov twee keer te zien in ons Openluchttheater. Humor en acrobatie zijn de sleutelwoorden in deze familievoorstelling die door de interactie met het publiek altijd een succes is!
 
Entree: € 6,50
Leeftijd: 4+

bestel kaarten

Vlieg op, dikke bromvlieg!
woensdag 12 augustus 2015 14:30 uur

Vlieg op, dikke bromvlieg!In ‘Vlieg op, dikke bromvlieg!’ maakt het publiek kennis met een uiterst vervelende bromvlieg die voor veel paniek en onrust zorgt. Een aanstekelijke, muzikale en humorvolle vertel- en meedoevoorstelling met een levensgroot prentenboek als decor. Zing mee met bekende liedjes en luister naar nieuwe versjes en liedjes door personages uit het prentenboek die tot leven komen. Het prentenboek zit vol subtiele grapjes waardoor het ook voor de grote mensen boeiend is. Kinderen mogen niet alleen luisteren, maar ook ervaren. 

Entree: € 6,50
Leeftijd: 4+

bestel kaarten

Op vakantie met Dirk Scheele
woensdag 19 augustus 2015 14:30 uur

Op vakantie met Dirk ScheeleDirk Scheele neemt de kinderen weer enthousiast mee naar iets bijzonders, dit keer naar een echt zonnig vakantie popconcert! DE kinderen beleven met Dirk natuurlijk volop avonturen. Ze gaan op stap met de auto, de trein en zelfs met het vliegtuig. Ze komen terecht op o.a. de camping, een kinderboerderij en zelfs in hoge bergen en verre landen, waar ze echt dolfijnen en de hond van Dirk ontmoeten.
Er worden volop zomerliedjes gezongen uit zijn succesvolle televisieserie ‘’Op Stap met Dirk Scheele’’ die uitgezonden wordt bij Nickelodeon. Maar natuurlijk zal ‘’het insmeerlied’’ wat hij geschreven heeft voor de campagne veilig zonnen van het KWF ook niet ontbreken. Uiteindelijk formeert Dirk samen met de kinderen zelfs een heuse swingende gitaarrockband en wordt er muziek gemaakt met echt zomerfruit. Dat wordt voor iedereen, jong en oud, weer ‘met Dirk uit je dak!’.
 

Entree: € 7,-
Leeftijd: 2+

bestel kaarten

Hakim op z'n Best
woensdag 26 augustus 2015 14:30 uur

Hakim op z'n BestWie kent Hakim niet van zijn rol ik Sesamstraat? Met Hakim kun je lachen! Over van alles en met van alles. Het is iedere keer weer een verrassing waarmee hij aan komt zetten. Of het nu iets geks is uit de sprookjes van duizend en een nacht, iets geestigs met stoere cowboys en indianen of picknick perikelen in de buitenlucht: met ‘Hakim op z’n best’ is alles mogelijk. Een interactieve show voor kleine, maar zeker ook voor grote mensen.

Entree: € 7,-
Leeftijd: 2+
 

bestel kaarten

zaterdag 5 september 2015 10:00 uur

'Schijt aan de Grens'

Meer informatie op www.schijtaandegrens.nl


zondag 6 september 2015 10:00 uur

'Schijt aan de Grens'

Meer informatie op www.schijtaandegrens.nl